»Kar se tiče tehnologije, prav nič ne zaostajamo za svetovnim vrhom in da bi tako ostalo, je treba vlagati v razvoj, v raziskave, v prenos znanja v prakso.«
»Razvoj hmeljarstva je usmerjen na čim bolj odporne sorte, ki pa bodo hkrati ustrezale potrebam tako po aromi kot po grenčici.«
»Tako so večino vodil v slovenskih hmeljiščih letos napeljali domači delavci, ki pa so po sprostitvi ukrepov v maju večinoma odšli na svoja stara delovna mesta, zato je še kako prav prišla tuja sezonska delovna sila iz Romunije.«
»Imamo velik odstotek namakanih površin, dobro kolobarimo med fitofarmacevtskimi sredstvi glede na to, da smo zdesetkani v primerjavi z drugimi državami pridelovalkami.«
»Letošnje leto si bodo hmeljarji zapomnili tudi po novem koronavirusu, ki jim je oteževal zaposlovanje tuje sezonske delovne sile.«
»Cene določijo trg in kupci, ki niso pokriti s pogodbami. Na trgu je izredno velik pritisk večjih pivovarskih sistemov.«
»Razvili smo lastne sorte, ki so bile vzgojene na inštitutu in so prilagojene za slovenske rastne pogoje. Hmeljarstvo vsekakor ima prihodnost.«
»Če kmalu hmelja ne spravimo na vodila, smo pogoreli. Potem hmelj lahko samo še pokosimo.«
»Imamo že 12 odličnih dišavnih sort, ki jih sproti ščitimo, tako smo pred dvema letoma pridobili zaščiteno geografsko oznako Štajerskega hmelja.«
»Zaradi izredne arome slovenski hmelj iščejo vsi svetovni pivovarji.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju